Festsalar

Vår verksamhet vilar på tre pelare: vin, miljö och kärlek till det vi skapar. När det gäller miljön så finns det flera olika komponenter som gör Flädiegården till den underbara lilla oas som den är: våra menyer vinodlingarna, trädgården och gårdsmiljön - få andra platser i Skåne och Sverige kan konkurrera med vår vingård!

Sedan är det inomhusmiljöerna - festsalarna - som måste nämnas. Även här har vi två olika val: den lantliga festsalen Grappa och den flotta festsalen Vineriet. Allt detta ska vi ta en lite närmare titt på här.

Vingården

Det som gör Flädie till en unik plats är vingården då svenska gårdar inte i allmänhet satsar på just vinodling. Det är ju något som man förknippar mer med länder som Frankrike och Italien. Den som någon gång rest till Toscana i Italien har kanske slagits av att naturen där, med sina vidsträckta slätter, ibland påminner litegrann om Skåne - även om klimatet förstås är en aning mer fördelaktigt där. Det går dock alldeles strålande att odla gott vin i Skåne och det har vi tagit fasta på. Samtidigt ger det oss möjlighet att erbjuda en unik och exotisk miljö på hemmaplan. Få platser lämpar sig så bra för ett romantiskt bröllop i Skåne än Flädie mat- och vingård.

Trädgården

Utöver vingården kan man njuta av vår prunkande trädgård. Många par som låter oss arrangera deras bröllop i Skåne väljer att hålla vigselakten i trädgården då den ger en kuliss som resonerar väl med våra skånska sinnelag.

Grappa

Festsalen Grappa är idag en underbart luftig, fräsch och lantligt tilltalande sal. Tidigare var det som idag är vår rymligaste festsal ett stall; ett hem för hästar, kor och grisar, vilket är svårt att föreställa sig idag. Detaljerna i inredningen, som bjälkarna i taket och de smått välvda fönstren avslöjar salens ursprungsidentitet. I Grappasalen får upp till 160 gäster plats.

Vineriet

Vineriet heter vår andra festsal och ligger i den nybyggda delen av Flädiegården. Här är miljön lite elegantare och helt fokuserad på vingårdsmiljön. Utsikten från salen går rakt ut över vinproduktionen, så är det vinet man lockas av så är detta förmodligen rätt sal för er bröllopsfest.